Reklam Alanı
Brandizma

Search

Newsletter image

Bültenimize abone ol!

Pazarlama dünyasındaki gelişmelerden ilk sen haberdar ol!

Aydınlatma

Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı, Gizlilik Politikamızı ve Hizmet Şartlarımızı kabul etmiş olursunuz.

YouTube, Para Kazanma Politikalarında Kapsamlı Güncellemeye Gidiyor

226 görüntüleme

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube, 15 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak kapsamlı bir güncellemeye hazırlanıyor. Yeni güncelleme ile özellikle platformun para kazanma politikalarında önemli değişiklikler yaşanacak.

YouTube İçerik İrtibat Yetkilisi Renee Richie, yayınladığı videoda güncellemenin amacını ve kapsamını detaylandırdı. Richie, yeni politikaların özellikle tekrarlayan ve seri üretim içeriklerin daha etkin şekilde tespit edilmesine odaklandığını açıkladı.

Tekrarlayan İçerik Tanımı Değişti

YouTube'un yeni güncellemesindeki en önemli detaylardan biri, daha önce "tekrarlayan içerik" olarak tanımlanan videoların artık "otantik olmayan içerik" olarak adlandırılması oldu. Bu değişiklikle birlikte platform, içerik üreticilerinden videolarında teknik kalitenin yanı sıra içerik açısından da özgünlük ve değer katma bekliyor.

Başka içeriklerden alıntı yapan videoların, bu alıntıları yorumlar, açıklamalar, parodiler, animasyonlar veya öğretici anlatımlarla zenginleştirmesi gerekiyor. Bu kriterleri karşılamayan içerikler ise gelir elde etme hakkını kaybedebilecek.

Yapay Zekâ ile Üretilmiş İçeriklere Yeni Kurallar

YouTube, özellikle yapay zekâ ile üretilen içerikler konusunda da net bir tutum sergiliyor. Richie, yapay zekâ destekli içeriklerin spam nitelikte olmaması ve izleyiciye değer katması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca bu tür içeriklerin yükleme aşamasında "Yapay Zeka ile Değiştirilmiş" seçeneğinin işaretlenmesi zorunlu hale geliyor.

Bu yeni düzenleme ile YouTube, platformun şeffaflığını ve güvenilirliğini korumayı amaçlıyor. Şirket, kullanıcıların gerçek ve anlamlı içeriklere erişimini destekleyerek içerik üreticileri için daha adil bir rekabet ortamı sağlamayı hedefliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Son içerikler: